Hur hittar jag bloggar och media som passar min musik?

Hur hittar jag bloggar och media som passar min musik?

October 24, 2018 0 By Andres Gilessen

Du håller på att släppa din nya musik. Du har hört många gånger att din musik, och historien om den, måste stå ut för att uppmärksamma musikbloggar. Och det är bra att bygga en databas med relevanta bloggar och media.

Um, väldigt trevligt, men praktiskt? Hur hittar jag musikbloggar som passar min musik och vilka finns det i Nederländerna? För att svara på den frågan har vi gjort följande översikt över professionella och personliga musikbloggar som kan vara av intresse för dig beroende på din målgrupp och genre. Vi har visat bloggar i nästan varje genre, så: läs igenom!

Musikbloggar: öppna för innehåll

Bloggar och webbplatser är ofta öppna för innehåll, från artister eller andra musikproffs. Och det ger dig verkligen något. “Jag har precis skickat ett mail till Classic FM och de lägger min video”, sa latin violinisten Gustavo Cabrera. Den videoen sågs nästan 40.000 gånger och hämtades också av andra bloggar och webbplatser.

“Och det gav mig också mycket, programmerare som kanske skulle vara intresserade var verkligen drogs över. Och naturligtvis var alla reaktioner hos människor i min scen också roliga. “Men se till att du har något att erbjuda flera format, så möjligen filmer, men också skrivna nyheter.

Bloggar fungerar ibland inte lika bra som tidtagna medieföretag, ofta arbetar folk verkligen med en passion för musik. Se till att du lär känna dem och göra dina kunskaper och passioner tydliga. Det är inte smart och effektivt att närma sig bloggar oskäligt om din musik inte hör hemma till bloggen. Bara närma bloggar om du representerar dem i din genre.

Sök-din-bloggen sökmotor

Ett användbart verktyg att veta är att “musikbloggaggregat” finns. Gilla hypem.com. Detta låter dig söka efter artister som passar din gata och de bloggar som skriver om dem. Klicka på “sök” och du kommer att se en översikt över de bloggar som skrivits om den aktuella artisten. Det här är mycket användbart för att bygga en musikbloggdatabas!

Vi gjorde följande översikt för dig av nederländska (och belgiska) musikbloggar och tidskrifter som definitivt är värda ett besök om din musik passar. Obs! Översikten är givetvis inte klar. Tips? Låt oss veta …